به گزارش چی 24 به نقل از عصر امروز:
به گزارش عصر امروز، منابع هندی روز چهارشنبه برخی گزارشها درباره موافقت این کشور با فشارهای آمریکا جهت قطع واردات نفت از ایران را تکذیب کردند.
چند روز بعد از آنکه «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در گفتوگو با رسانه هندی NDTV خواستار بازنگری دهلینو در روابطش با تهران شد، منابعی در گفتوگو با این رسانه موافقت با فشارهای آمریکا جهت قطع واردات نفت از ایران را تکذیب کردند.
منابع آگاه درباره درخواستهای دولت ترامپ گفتهاند شکی وجود ندارد که آمریکا بهدنبال اعمال فشار بر هند است و دهلینو، «استدلالهای خود را برای طرف آمریکایی مطرح خواهد کرد. در نهایت، هند بایستی منافع ملی خودش را در نظر بگیرد».
این منابع همچنین گفتهاند انتظار میرود آمریکا ماه آینده وارد رایزنی با چند کشور از جمله هند برای کاهش صادرات نفت ایران شود. واشنگتن، بهعنوان بخشی از برنامههای خود برای رساندن واردات نفت از ایران به صفر فشارها بر تمامی کشورها را افزایش داده است.
منبع مورد استناد NDTV گفت: «ایران همسایهای مهم برای ما است. متأسفانه، هند یک اقتصاد وابسته به نفت است، بنابراین ما باید ببینیم میتوانیم منابع جایگزین نفت پیدا کنیم یا خیر».
بهنوشته این رسانه، منابع آگاه گزارشها درباره موافقت هند با قطع واردات نفت از ایران را رد کرده و در این باره خواستار رجوع به اظهارات «برایان هوک»، مقام وزارت خارجه آمریکا شدند که گفته آمریکا آماده است با کشورهای مایل به کاهش واردات نفت «بهصورت مورد به مورد» همکاری کند.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا روز 18 اردیبهشتماه کشورش را از توافق هستهای برجام خارج و فرمانی را برای احیای تحریمها علیه ایران پس از دورههای زمانی 90 و 180 روزه امضا کرد. تحریمهای مربوط به محدود کردن فروش نفت ایران، جزو تحریمهایی هستند که اجرای آنها 180 روز بعد از خروج آمریکا از برجام، در تاریخ 4 نوامبر (13 آبانماه) اجرایی خواهد شد.
این تحریمها بهموجب بند 1245 (د) قانون اختیارات دفاع ملی آمریکا، 2012 اعمال میشوند که خزانهداری آمریکا را ملزم میکند علیه آن دسته از مؤسسات مالی خارجی که با بانک مرکزی ایران یا هر یک از دیگر مؤسسات مالی تحت تحریم ایران معامله انجام میدهند تحریمهایی اعمال کند، مگرآنکه کشورهایِ میزبانِ آن مؤسسات مالی در بازه 180 روز گذشته خرید نفت خام از ایران را «بهمیزان قابل توجه» کاهش داده باشند.
در این قانون، تعیین اینکه «میزان قابلتوجه» چهرقمی خواهد بود بهعهده قوه مجریه گذاشته شده و دولت آمریکا میتواند بعد از ارزیابی وضعیت عرضه نفت در بازارهای جهانی، رقمی را برای کاهش خرید نفت از ایران تعیین کند.
دولت اوباما قبل از برجام کشورها را به کاهش 20 درصد خرید نفت از ایران ملزم کرده بود، اما یک مقام دولت ترامپ چند روز پیش گفت واشنگتن قصد دارد این بار در روز اجرایی شدن تحریمها میزان فروش نفت ایران را به صفر برساند. یک مقام دیگر دولت آمریکا یک روز بعد از این ادعا عقبنشینی کرد.